De appartementen en studio's zijn in 2015 geheel vernieuwd. Foto's komen zsm.

GENIET OP EEN VAN DE MOOISTE PLEKKEN VAN KRETA

Precies wat je nodig hebt voor een echte vakantie: Kreta. Het grootste eiland van Griekenland. Alles wat Griekenland zo bijzonder maakt, vind je op Kreta.

Op West Kreta, in het departement Rethymno, tussen de twee bergmassieven Lefka Ori (Witte Bergen) en Oros Idi (Idi-gebergte) ligt de Taverne van Dimitris en Artimis Vassilakis langs de weg naar Chania in het gehucht Petres, op ongeveer 10 km afstand van de stad Rethymno.

Ongeveer 50 meter van de Taverne hebben zij 3 studio's en 3 appartementen gebouwd met terras en uitzicht op de Kretenzer zee. De studio's zijn voor 2 à 3 personen en de appartementen voor 4 à 5 personen. Op 20 meter van je terras ligt het privé-strand.

Op dit unieke, rustige plekje ben je nog echt onder de Grieken!

De studio’s

De studio's hebben elk twee éénpersoons bedden, een kast, toilettafel, keukenblok met koelkast, airco en een badkamer. In één studio staat een tweepersoonsbed.

De appartementen

De appartementen hebben elk 2 kamers met een keukenblok. Alle badkamers zijn voorzien van wastafel, w.c. en douche. Lakens en handdoeken [geen badlakens] worden 2x per week verschoond. De studio's en het appartement worden 1x per week schoongemaakt.

Naast het privé-strand vind je wandelend richting Chania voorbij de uitmonding van de Petres 10 km zandstrand met tavernes en uiteindelijk kom je bij het dorp Georgioupoli met café's, disco's en winkeltjes. Hier kun je ook een paard, surfplank, scooter, motor of auto huren. Zowel in Rethymno als in Georgioupoli kun je boottrips boeken.

Op donderdagmorgen is er in Rethymno markt bij het strand, op zaterdagmorgen bij het busstation. De bussen richting Rethymno en Chania stoppen voor de taverne (achter instappen). Vanuit deze oude Venetiaanse steden gaan er bussen naar het zuiden van Kreta, andere steden (o.a. Heraklion) en naar interessante bezienswaardigheden zoals Knossos, het Arkadi klooster en het klooster Preveli.

Vluchten gaan naar Heraklion en Chania, die respectievelijk 95 km en 45 km van Petres liggen. Je kunt vandaar met de bus naar Petres. Vanaf Chania kost de bus EUR 17,- Vanaf Heraklion +/- EUR 23,-. Neem dan eerst een taxi naar het busstation in Heraklion. Een taxi vanaf het vliegveld kost +/- EUR 60,- (Chania) en EUR 90,- (Heraklion).

Als je bij de boeking meteen ook een auto huurt , word je vanaf het vliegveld opgehaald en naar Artimis en Dimitris gebracht.